Yakiniku är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker. Det här är en förenklad variant som består av tunnt skivat kött som får gotta till sig i en japansk marinad och sedan stekas hastigt i olja några minuter i en stekpanna eller wok
Jag njuter till det mildaste grad, jag ligger som en strandad val på vår altan och bara lapar sol, man får passa på, Sofia har varit ledig i 2 dgr så David följde med henne till vårt utebad, lovley, David bara älskar det ♥ Idag Fredag ökade Sofia på
Påskdagstraditionen att äta lammstek ersattes i år av lammfilé. Är man bara två till middag är det en god ersättning som ju också går bra att tillaga till fler
Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Recept. Kryddig indisk linsgryta – Dhal. Jag älskar kryddblandningen spiskummin, kanel och kardemumma. Därför är det en återkommande smakkombination här på bloggen
Skala potatisen och morötterna, skär dom i bitar och täck med vatten. Låt koka ca 20 minuter. Skär även vitkålen i mindre bitar, lägg i grytan och låt koka i 15 minuter tillsammans med buljongtärningar och kryddor
Freeeeeedag. Härligt. Fredagar har jag ingen större lust och lägga ner onödig tid i köket. Vill mest slappa, ha det bra och slöa… Kvällsmaten ska vara, ”snabb – lätt o laga – och god”
Sätt ugnen på 275 grader. Börja med att ta fram en skål till marinaden och häll i olivoljan. (Skålen ska vara tillräckligt stor för att rymma kycklingen)