P-Å Matbok

P-Å Matbok

Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

1 kg högrev. 13 st gula lökar. 13 st Morötter, stora
Laxbiffar med limeaioli

Laxbiffar med limeaioli

Ingredienser Laxbiffar 4 st laxfiléer 1 st Ägg 1 st hackad gul lök 1 st lime - rivet skal och saften 1 st urkärnad röd chilipeppar 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar     Smör Limeaioli 2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk limesaft 1 msk dijonsenap 1 st helt ägg 2 dl neutral rapsolja 1 tsk rivet limeskal     salt & peppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Köttfärsbiffar med paprikaris

Köttfärsbiffar med paprikaris

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen i vatten med kycklingfond och salt. Blanda riset med paprika och persilja
Köttfärslimpa Lindström

Köttfärslimpa Lindström

Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Häll över vatten och låt det stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt ägg, salt, peppar och färs