Blanda mjölet med bakpulvretoch vaniljsockret. Det är roligt att ta med fikabröd till mina arbetskamrater för de är alltid så tacksamma och de tycker om det mesta som är sött och gott
Denna kakan bakas i en brödform och man kan välja de bär man gillar bäst. Nu är det ju blåbärstider så passa på att ge er ut en runda i skogen, kanske hittar ni en och annan svamp också om ni har tur
) bakades det en riktigt saftig och god rabarberkaka i långpanna hemma i mitt kök. Hemligheten bakom den här kakans saftighet ligger i att jag har proppat smeten full med mandelmassa
Blanda i mjöl och tryck ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Rör ihop smör och socker. Skär rabarbern i bitar och lägg dem ovanpå och tryck ner dem lätt i degen
Tillsätt det smälta smöret och rör om ordentligt. Blanda ihop strösocker och maizena. Tillsätt kesellan och philadelphiaosten och vispa krämigt, tillsätt vaniljen
Blanda vetemjöl, kanel, bakpulver, sikta ner det i smeten, häll i smöret och vänd försiktigt. Du vänder den saftiga sockerkakan upp och ner och på toppen har du en knäckig kola- och äppeltopping