Mat

Mat

  • 26 Recept
Klassisk slottsstek

Klassisk slottsstek

Ingredienser Portioner. 4 smör att steka i 800 g nötkött (fransyska eller innanlår) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 lök 5 ansjovisfiléer + 4 msk ansjovisspad (för 4 port) 1 msk sirap 1 1/2 tsk ättiksprit (12%) 1 lagerblad 5 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 3 1/2 dl vatten 3 msk vetemjöl + 3 msk vatten (för 4 port) 1 1/2 dl vispgrädde smör Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Världens godaste kycklingsallad

Världens godaste kycklingsallad

Strimla sockerärtor, dela tomater och avokado i mindre bitar. Salladen. 1. Gör kyckling (se separat recept) och krutonger (nedan), eller köp färdigt
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Ingredienser Portioner. 4 500 g innanlår 10 potatisar 4 gula lökar 2 msk smör eller margarin salt vitpeppar 1 lagerblad 1 tsk timjan 2 dl vatten eller buljong 1 flaska mörkt öl (33 cl) persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Pokébowl med kyckling

Pokébowl med kyckling

Blanda marinaden eller såsen av finriven ingefära, pressad vitlök, olja, chili, vinäger, soja, sesamolja och fint strimlad salladslök i en skål
Högrevsragu med pasta - Mitt kök

Högrevsragu med pasta - Mitt kök

Skala och finhacka lök och vitlök. Borsta svampen och skär de grovt. Krydda köttet med salt och peppar. Smält smör i en stor gryta och bryn köttet runt om
Ragu bolognese

Ragu bolognese

6 ca 500 g högrev 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 morot 1 palsternacka 3 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 2 lagerblad ca 400 g krossade tomater 5 dl vatten 3 msk kalvfond 1 citron salt och svartpeppar 6 port spaghetti Till servering buffelmozzarella grovhackad persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan

Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan

Ingredienser Potatispuré 1 kg mjölig potatis 25 g smör 3 äggulor 1/2 dl rapsolja 1 1/2 dl riven parmesanost 1/2 tsk salt 1/2 krm peppar 1 krm riven muskotnöt Räkor 500 g räkor med skal Svampfräs 250 g champinjoner 2 msk smör 200 g fryst, tinad bladspenat 1 1/2 krm salt 1 krm peppar Vitvinsås 2 schalottenlökar 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl torrt vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 5 dl vatten 2 1/2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm kajennpeppar 600 g torskryggfilé (MSC-märkt) 1 1/2 krm salt 1/2 krm peppar Till garnering dill Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Höstgryta

Höstgryta

Skala och hacka löken. Skala och dela moroten i grova bitar. Värm en stor stekgryta eller bryn köttet i en stekpanna och lägg över i en större gryta att koka köttet i
PAD THAI MED KYCKLING

PAD THAI MED KYCKLING

Jag verkligen älskar Pad Thai. Det är helt otroligt hur något som ser så simpelt ut kan vara så gott. Tanken att prova på att tillaga denna delikata rätt har legat och grott i mitt huvud ett bra tag, ett så bra tag att det var lite fara på taket att den nästan skulle ruttna
Köttfärsbiffar i rosépepparsås

Köttfärsbiffar i rosépepparsås

Vi var på firmafest igår med Lars jobb på statt med god mat och underhållning. Sköna söndag, eller vad säger ni
Per Morbergs makaronipudding

Per Morbergs makaronipudding

rimmat sidfläsk. Värm ugnen till 200 grader. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag
Danska fyllda frikadeller

Danska fyllda frikadeller

Tag en matsked färs och forma till oval bulle. Stek köttbullarna i lite matfett tills de är gyllenebruna runtom
Blinier på gång.jpg

Blinier på gång.jpg

Gör så här. Värm mjölken så att den blir fingervarm. Smula jästen i en skål och häll över den ljumma mjölken