Helg Lyx

Helg Lyx

  • 7 Recept
Stockholmschili med ugnsrostade tomater och dinkelchips

Stockholmschili med ugnsrostade tomater och dinkelchips

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg högrev , i stora tärningar 3 msk spiskummin 2,5 msk Chipotlechili , pulver 2,5 msk anchochili , pulver 5 dl Coca cola 2 st röd chilifrukt , stora, finhackade 4 st vitlöksklyfta(or) , grovhackade 1 odefinierad matolja 1 odefinierad majsstärkelse , valfritt 2 st gul lök(ar) , mellanstora, i tunna halvmånar 500 gram fläskfärs 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Dinkelchips 0,5 tsk torrjäst 1 dl vatten , varmt 1 odefinierad cayennepeppar , strö över (eller andra kryddor) 1 odefinierad havssalt , strö över 3,5 dl dinkelmjöl 1 msk socker 1 msk olivolja Ugnstorkade tomater 1,5 tsk råsocker 1 tsk cayennepeppar , ca 1 msk olivolja 1 msk vit balsamvinäger , ca 6 st plommontomater , mycket mogna Till servering 1 odefinierad gul lök(ar) , hackad 1 odefinierad crème fraiche 1 odefinierad koriander , färsk 1 odefinierad ost , riven Köp receptet
Rispapperrullar med chili- och ingefärsdipp

Rispapperrullar med chili- och ingefärsdipp

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Dipp 2 msk risvinäger 1 msk fisksås 1 tsk ingefära , finhackad 1 msk sesamolja 1 msk soja , söt 1 tsk röd chilipeppar , finhackad 0,5 st limefrukt(er) , skalet+saften från halva Rullar 2 st morötter 2 dl mungbönsgroddar 1 dl jordnötter , hackade 300 gram lax , sashimilax 250 gram mango , tärnad 2 st avokado 1 st röd paprika 1 st gurka 0,5 kruka(or) koriander 12 st rispapper Köp receptet
Per Morbergs moules marinières

Per Morbergs moules marinières

Skrapa och tvätta musslorna noga. Se till att inga musslor är öppna eller är trasiga. Skär alla grönsaker och lökar i fina bitar och hetta upp en kastrull med olivolja