Recept: Nötbröd Igår provbakade jag ett fantastiskt nötbröd som jag tycker alla borde prova. Det är kanske liite krångliga ingridienser, men det är faktiskt inte lika jobbigt att köpa in som man tänker sig HANNALOVISASOL -
Frukt och nötlimpa Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner kokosmjölk, yoghurt och vatten. Blanda väl och låt vila 30 minuter i kyl Matklubben.nu
Rågbröd med lingonsylt Smula jästen i en bunke. Smält fettet i en kastrull. Häll på vatten och lingonsylt. Låt blandningen bli fingervarm (37º) Matklubben.nu
Surdegsbröd Ugn 175°. Dag 1. Lägg 10 dl mjöl i en bunke och värm upp vattnet till 37°. Slå vattnet över mjölet och vispa kraftigt Matklubben.nu
Mor Ingeborgs surdegsbröd Blanda vatten, surdeg, salt, kummin och olja, med fördel i en assistent. Arbeta in mjölet, börja med den mindre mängden Matklubben.nu
Dinkelbröd med kruskakli Blanda alla torra ingredienser i en matberedare eller bunke. Värm vattnet till 37°C. Smula jästen och lös upp den i lite av vätskan Matklubben.nu