Jag bakade Ingeborgssurdegsbröd efter ett recept som jag hittade på matklubben. Förra gången som jag bakade bröd med min hemmagjorda surdeg överträffade slutresultatet min förväntan
Koka potatis och morötter som serveras till. Kokta morötter. Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk
Häll smeten i en smord och bröad långpanna och fördela rabarberna däröver. Börja med att lägga in bakmargarinet i frysen, skär sedan rabarberba i fina tärningar
Sådana här bröd är himla bra, man behöver inte knåda eller vika eller något sådant utan man blandar ihop grunden på kvällen, på morgonen blandar man i resten, sedan ska det jäsas och sedan stjälper man helt enkelt ner den i en brödform, inte för mycket klet
Denna gång blev det ett riktigt gott surdegsbröd med dinkelmjöl i. Ingrediensersurdegen från gårdagen1 tsk jäst2 dl kallt vatten2 dl vetemjöl special2 dl siktat dinkelmjöl1 dl dinkelmjöl fullkorn1 msk honung1½ tsk saltPå morgonen så blandar man surdegen från gårdagen med jäst och vatten, tillsätt sedan övriga ingredienser
The more the merrier kanske man kan säga om den här tårtan. Foto. Karin / bevemyrs blogg. Idag fyller Mats år, men då delar av familjen är utslagen i något influensaliknande firas dagen med måtta
Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu. Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visst med surdegsbröd
Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd. Det tar (som alla surdegsbröd) några dagar att göra, men sätt igång surdegen ikväll så är det förhoppningsvis bak-klart till helgen
Baka ut till 3 limpor, antingen i smorda brödformar eller lägg de på bakplåtspapper på långpanna. Häll 8 dl kokande vatten över havregrynen i assistenten
Det är ju så gott med färskt surdegsbröd, älskar när kanten är lite knaprig, supergott. Nu har jag för första gången testat min nya assistent Ankarsrum som jag vann i en tävling för några veckor sedan
Jag brukar ta ut en del surdeg ur kylen kvällen innan jag skall baka och mata den med vatten och mjöl och låter sedan den stå ute under natten, på morgonen har jag sedan en fin aktiv bubblande surdeg att baka med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.