Gott bröd

Gott bröd

  • 16 Recept
Saftigaste kanelbullarna

Saftigaste kanelbullarna

Kanelfyllning150 g smör, rumsvarmt 1 dl farinsocker 1 dl strösocker 5 tsk malen kanel. Vetedeg50 g jäst, rumstempererad 500 g mjölk, rumstempererad [5 dl] 1 msk malen kanel 250 g smör 200 g strösocker [2 dl] 1 kg vetemjöl [16,5 dl] 1 tsk salt
Bästa receptet på lätta och luftiga frallor!

Bästa receptet på lätta och luftiga frallor!

Igår önskade dottern sig kräm och smörgås under dagen så vi passade på att koka en sats jordgubbskräm och så bakade vi härliga frallor som serverades med gott pålägg
Luftiga frallor

Luftiga frallor

Perfekt frukostbröd eller att äta som lunch med en matig fyllning i. Jag föredrar vetemjöl special till dessa, brödet blir extra luftigt då
Vackert bröd

Vackert bröd

Det här brödreceptet jag ska bjuda på nu är både ett vackert bröd och så är det väldigt gott också. Pensla brödet med vispgrädde och strö över vallmofrön
Bröd eller frallor

Bröd eller frallor

Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. 250 gr som sänkes till 200 gr när bröden sätts in. Grädda bröden i 20-25 minuter och bullar i 10-12 minu-ter
Sirapslimpa från skärgården

Sirapslimpa från skärgården

Skiva gärna brödet innan du fryser det, då går det bra att ta upp så många skivor, som det går åt. 2 dl ljus brödsirap
Nyttigt frukostbröd med havre

Nyttigt frukostbröd med havre

Det här lättbakade frukostbrödet måste ni bara testa för det är verkligen supergott . Det här lättbakade frukostbrödet måste ni bara testa för det är verkligen supergott
Formbröd med sesamfrö

Formbröd med sesamfrö

Ibland är det så gott med ett enkelt vitt bröd. Jättegott. I helgen så bakade jag detta formbröd och smaksatte det med både svarta och vita sesamfrön
Råglimpor

Råglimpor

2 bröd. 2 bröd. Råglimpor. 50 g jäst. 5 dl vatten, 37°C. 2 dl sirap. 1 tsk mald pomerans. 1 tsk mald ingefära. 1 msk salt
Randig råglimpa

Randig råglimpa

Hembakat bröd är bara för gott. Bröd. Hembakat bröd,. Grädda bröden 10 minuter i 250 grader, sänk sedan temperaturen till 200 grader och grädda ytterligare ca 15 minuter
Siraps limpa

Siraps limpa

Knåda degen och forma till två bröd eller stort. Siraps limpa. 50 g smör. 5 dl filmjölk. 50 g jäst. 2 dl sirap
Norska limpor

Norska limpor

Värm vattnet och mjölken till fingervärme, ca 37 grader, och häll i spadet i degbunken. Rör ut jästen i lite av degspadet
Nyttigt och sött bröd

Nyttigt och sött bröd

Smöra en brödform och häll ner smeten i den. Sätt ugnen på 175 grader C. Rör ihop alla torra ingredienser
Lchf frallor "The bröd"

Lchf frallor "The bröd"

Och ja fortfarande lite svampig konsistens men det närmaste vanligt bröd jag kommit. Brödet blev även uppskattat av min väninna med glutenallergi
Grovt bröd med linfrö

Grovt bröd med linfrö

Ett gott grovt bröd som blir saftigt av skållningen. Jag brukar förbereda brödet på kvällen och bakar ut den nästa dag, precis lagom till frukosten