Vetedeg50 g jäst, rumstempererad 500 g mjölk, rumstempererad [5 dl] 1 msk malen kanel 250 g smör 200 g strösocker [2 dl] 1 kg vetemjöl [16,5 dl] 1 tsk salt
Pensling1 ägg ca 1 krm salt vatten pärlsocker (till garnering)
02 Oct. 21. 03. Twitter. Facebook. Saftiga Kanelbullar. 0kommentarer. God kväll på er. Dagens inlägg skrivs en aning senare än vad det egentligen var tänkt, då planen var att dessa godingar skulle kommit upp på bloggen redan i förmiddags
Dessa saftiga muffinsliknande bakverk med gott om kanelgömma är väldigt goda, trots att dem är LCHF (jag är inte alltid ett jättestort fan av LCHF - bröd och bakverk)
Hej, hallå och god kväll. Hoppas att ni har det bra allihop. Jag grejar i köket för fullt – barnen önskade jordgubbskräm till frukost imorgon så den är färdigkokt, frallor bakas till mig och maken och så blev det en sats kanelbullar
Mitt mål när jag skulle göra kanelbullarna var att få dem så saftiga som möjligt. Till min hjälp använde jag kesella, ägg och mandelmassa vilket gav resultat och mandelmassan gav även en fylligare smak
Eftersom kanelbullar bara gör livet godare, firar vi självfallet Kanelbullens dag här hemma. Du också. Det finns många knep att ta till för att bullarna ska bli riktigt saftiga och smakrika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.