Mina favoriter

Mina favoriter

  • 15 Recept
Mina favoriter
Enkla hallonbakelser

Enkla hallonbakelser

Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det varma vattnet mot slutet av vispningen
Prinsessbakelser

Prinsessbakelser

Fredag och ett långt härligt sportlov framför oss. Nu vill vi ha ett par minusgrader och sol hela veckan så vi kan åka skidor, gå på promenader, åka skridskor och ha det bra
Marängbakelser med färska bär

Marängbakelser med färska bär

Ibland är det enklaste det godaste. Som de här små marängbakelserna till exempel. helt enkelt marängrundlar med en kula god vaniljglass, en klick grädde och så blåbär och hallon ovanpå
Små lyxbakelser

Små lyxbakelser

Ugn. 225º. Riv mandelmassan på rivjärn eller finfördela den i matberedaren. Tillsätt äggen, ett i taget. Kör till en jämn smet
MORSDAGSBAKELSER

MORSDAGSBAKELSER

Jag använde blåbär och hallon i mina bakelser, men bären kan man självklart variera efter eget tycke och smak

Äppelformar

De här små äppelformarna blir nästan som små pajbakelser när man serverar dem med vaniljsås eller lite vispad vaniljgrädde till
Chokladbakelse.

Chokladbakelse.

Nån gång på hemkunskapen fick vi baka de här chokladbakelserna och jag tycker att de slår det mesta i cupcakes-väg i all sin enkla somrighet

Prinsessbakelser

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vaniljpulver

Monikas rulltårtebakelser

Sätt ugnen på 250 grader så att den är varm när du du vispat ihop smeten. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp

Enkla jordgubbsbakelser

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Sikta mjölet blandat med bakpulver genom en sil, vänd med stora drag
Sveriges nationaldag!

Sveriges nationaldag!

Enkla bakelser att fira Sverige med idag- rulltårta , grädde och jordgubbar. Och en svensk flagga förstås
Rabarberbakelse

Rabarberbakelse

Sätt ugnen på 225°. Halvtina smördegsplattorna. Dela dem i halvor. Lägg degplattorna på en plåt med bakplåtspapper
Valentinbakelse

Valentinbakelse

Formar. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Ju mindre degen knådas, desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen med fingrarna till ett 5 mm tjockt skal i smorda mazarinformar, ca 6 cm i diameter