Och den här krispiga marängbakelsen med len vaniljkräm, fluffig grädde och färskabär lchf. Lata soliga dagar med strandhäng blandas med lite renovering här hemma och så fikar vi såklart, ett måste här i svarta huset
Klicka i formarna och garnera medbär. Pensla aluminiumformar av engångstyp med flytande margarin eller olja och klicka i smeten och dra den lite upp på kanterna så att det bildas en skål
Västerbottenpaj med kantareller. Rödvinsmarinerad Oxfransyska med hasslebackspotatis. 1 påse torkad kantareller (om det inte finns färska) 1 gullök, hackad 1 rulle smördeg 4 ägg 1,5 dl créme fraiche, man kan anvä. Gott med ris som tillbehör 1 burk champinjoner 3 vitlöksklyftor, pressade 2 msk Oxfond Salt och peppar 1 st nötytterfilé Ör
Garnera medbär. Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färskabär 4 st. Till garnering2-3 dl vispgräddefärskabär tex hallon och blåbär. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färskabär 4 st
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde och färskabär, eller servera separat vid sidan om. Ettårsdagen firar jag med en mandelchokladkaka av det maffigare slaget
Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.