Färs

Färs

  • 9 Recept
Kåldolmar med gräddsås och lingon

Kåldolmar med gräddsås och lingon

Fördela färsen på bladen, vik in kanterna och rulla till dolmar. 500g blandfärs. Spara 1+1dl av kokspadet till färsen och deglaseringen av pannan (urkokning) och låt svalna. Blanda färs, lök, ägg, grädde, 1dl kokspad, salt och peppar i en bunke till en smidig smet. 500g blandfärs
Shepherd's pie - köttfärs/potatismos paj

Shepherd's pie - köttfärs/potatismos paj

Shepherd's pie är en Engelsk klassiker som görs med kött/köttfärs och potatismos täcke. Har du tröttnat på dem vanilgaste köttfärsrätterna så är denna paj ett trevligt alternativ
Currydoftande köttfärs

Currydoftande köttfärs

Klicka i köttfärsen och fräs under omrörning. Sjud färsen 2 min och servera direkt ur pannan. 400 g grovmalen nötfärs

Hemgjord kebab eller gyros till pitabröd

Sätt ugnen på 225 grader (du kan också grilla spetten). Skär köttet i tunna skivor eller strimlor. Blanda med resten av ingredienserna i en skål och låt stå och marinera
Hemgjord kebab med kebabsås!

Hemgjord kebab med kebabsås!

Färsen som man gör kebaben på ska nämligen stå inne i ugnen fyra timmar allt som allt. 600g köttfärs + 300g fläskfärs (eller utgå ifrån 2 delar blandfärs + 1 del fläskfärs). Blanda ihop 600 gram blandfärs med 300 gram fläskfärs. 600g köttfärs + 300g fläskfärs (eller utgå ifrån 2 delar blandfärs + 1 del fläskfärs)
LCHF: Mozzarellabiffar och grönkålssallad

LCHF: Mozzarellabiffar och grönkålssallad

Blanda färs, ägg, grädde, basilika, hackade soltorkade tomater och mozzarella skuren i små kuber. 800 g blandfärs. 1/2 kruka färsk basilika eller 1/2 dl fryst. Färsk grönkål (ca 150 g), mittvenen borttagen. 800 g blandfärs. 1/2 kruka färsk basilika eller 1/2 dl fryst. Färsk grönkål (ca 150 g), mittvenen borttagen