Mina favoriter

Mina favoriter

  • 5 Recept
Mina favoriter
Kåldolmar

Kåldolmar

Skär ut stocken på vitkålshuvudet. Koka upp rikligt med vatten, tillsätt salt och lägg i kålen med rotänden uppåt
Biff med lök

Biff med lök

Låt biffarna ligga framme i rumstemperatur, helst 30 min före stekning. Skala och skiva löken. Lägg 2 msk matfett i kall stekpanna och ställ in plattan på medelvärme
Potatisgratäng

Potatisgratäng

Sätt ugnen på 225°C. Skala potatisen. Skär den i ca 3 mm tunna skivor eller skiva den i matberedaren. Lägg halva potatismängden i en smord ugnssäker form
Stekt rödspätta

Stekt rödspätta

Skölj och torka av rödspättorna med ett hushållspapper. Om huvudet sitter kvar så skär bort det. Ta också ur inälvorna
Skinka och broccolipaj

Skinka och broccolipaj

Sätt ugnen på 225 C. Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare - tryck ut i pajform, nagga i botten, sätt smala remsor med aluminiumfolie längs insidan på kanten (så den håller formen lättare vid gräddningen) och ställ kallt i kylskåp ca 10 min