När köttet är klart, svep in i folie och låt det svalna. Mixa alla ingredienserna till såsen med stavmixer, späd med köttbuljong tills den är lös nog att bre ut på köttet och smaka av med citron, salt och peppar
4 3 gula lökar 2 vitlöksklyftor ca 700 g nötbog 3 msk smör eller margarin salt och peppar 2 tsk paprikapulver 3 msk tomatpuré 1 msk dijonsenap 1 l vatten 1 köttbuljongtärning 2 dl crème fraiche Till servering ev potatispuré ev saltgurka Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Köttet ska vara trådigt och falla sönder när det är klart. 12 köttbuljongtärningar. 1400 g kokta kidneybönor1 Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 centimeter. 2 Lägg kött, lök och chili i en rymlig gryta och tillsätt vita bönor, buljongtärningar, paprikapulver och vatten
Jag har inga exakta viktmått på köttet eller champinjonerna, utan tog på ett ungefär. Den här grytan kan jag varmt rekommendera både till er som älskar messmör och till den som ställer sig mer frågande till pålägget
Stek köttet i en stekpanna i lite olja. Jag rotade fram ett gammal recept från vår gamla receptpärm. Den står oftast orörd och recepten är daterade från början av 2000-talet (och nåt ännu tidigare än så)
Lägg upp köttet på ett stort fat och fördela den burgundiska röran över köttet. Krydda köttet med salt och peppar och stek det i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida