Kött

Kött

  • 30 Recept
Het fläskfilé på vietnamesiskt vis

Het fläskfilé på vietnamesiskt vis

Vänd ner fläskköttet och blanda om väl. Hetta upp en stor stekpanna med jordnötsolja och stek köttet precis klart mycket hastigt i omgångar
Vitello tonnato för många

Vitello tonnato för många

När köttet är klart, svep in i folie och låt det svalna. Mixa alla ingredienserna till såsen med stavmixer, späd med köttbuljong tills den är lös nog att bre ut på köttet och smaka av med citron, salt och peppar
Biff stroganoff

Biff stroganoff

4 3 gula lökar 2 vitlöksklyftor ca 700 g nötbog 3 msk smör eller margarin salt och peppar 2 tsk paprikapulver 3 msk tomatpuré 1 msk dijonsenap 1 l vatten 1 köttbuljongtärning 2 dl crème fraiche Till servering ev potatispuré ev saltgurka Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Traditionell chili

Traditionell chili

Köttet ska vara trådigt och falla sönder när det är klart. 12 köttbuljongtärningar. 1400 g kokta kidneybönor1 Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 centimeter. 2 Lägg kött, lök och chili i en rymlig gryta och tillsätt vita bönor, buljongtärningar, paprikapulver och vatten
Fläskfilégryta med messmör

Fläskfilégryta med messmör

Jag har inga exakta viktmått på köttet eller champinjonerna, utan tog på ett ungefär. Den här grytan kan jag varmt rekommendera både till er som älskar messmör och till den som ställer sig mer frågande till pålägget
Kinagryta fläsk med bambuskott

Kinagryta fläsk med bambuskott

Slå oljeblandningen i en stor kastrull och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med löken
Yakiniku med ris

Yakiniku med ris

Skär köttet i mycket tunna strimlor. Lägg i kött och purjolök och vänd runt så att allt kött blir täckt med marinad
Krämig blomkålsgratäng med kassler.

Krämig blomkålsgratäng med kassler.

1 stort blomkålshuvud2 morötter500 g kassler2 dl grädde1 dl mjölk2 msk dijonsenap1 msk sötstark senap1 krm provensalska örtersalt och svartpeppar2 dl riven ost2 ägg1 tsk smör
Kassler florentine

Kassler florentine

Sås. Vispa samman grädde och vetemjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och låt sjuda 3 minuter
Burgundisk ryggbiff

Burgundisk ryggbiff

Lägg upp köttet på ett stort fat och fördela den burgundiska röran över köttet. Krydda köttet med salt och peppar och stek det i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida
En 70-talsklassiker

En 70-talsklassiker

Festlåda á la Kurt, gott folk. Har ni provat det. Det var min pappas bästa bjudrätt, han lagade alltid den vid festliga tillfällen
Kotlett med rosépepparsås

Kotlett med rosépepparsås

Skär en ficka i varje kotlett. Fyll med strimlade soltorkade tomater och hälften av osten. Bryn på båda sidor i smör