Gör degen. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Gör två runda limpor och snitta dem. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt in limporna och sänk ugnen till 175 grader
Ingredienser Portioner. 14 frallor 1/2 paket jäst 5 dl kallt vatten 1 msk honung 1 msk olivolja 2 tsk salt 12 dl rågsikt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Bryggkaffe 12
 Nu har min fina Kenwoodmaskin fått arbeta igen. Denna gång så fick den arbeta fram ett Bondbröd. Jag läste nyligen någonstans att om man ville ha en hård skorpa på bröden man bakar så ska man låta den jäsa utan bakduk andra gången
Bild och recept ifrån ICA Buffé nr 1, 2005. Ingredienser. Portioner. 12 småbröd. 250 g kokta, avrunna och sköljda linser (bruna eller röda), kikärter eller sojabönor
Jag bakar bröd lite då och då men nu på sommaren blir det mest foccacia och enklare baguetter. Här om dagen gjorde jag dock ett bröd med riven zucchini och kummin som blev himla gott - påminner lite om det här brödet som vi smakade på i Milford tidigare i somras
Åh, dessa havrebollar/kokosbollar/kioskbollar är verkligen nostalgi för mig. Jag åt dem ofta när jag gick i högstadiet och de sålde dessa på friluftsgården där eller i kiosken i centrum