Hembakt ?

Hembakt ?

Doppebulle

Doppebulle

Gör degen. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Gör två runda limpor och snitta dem. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt in limporna och sänk ugnen till 175 grader
Karolinas lata sommarfrallor

Karolinas lata sommarfrallor

Ingredienser Portioner. 14 frallor 1/2 paket jäst 5 dl kallt vatten 1 msk honung 1 msk olivolja 2 tsk salt 12 dl rågsikt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Bryggkaffe 12
Valnötsbaguetter

Valnötsbaguetter

Valnötsbaguetter. 3 februari 2016, 11. 24. Hallå. Det fick bli några valnötsbaguetter i går till soppan. Älskar nybakat bröd
Toscaformar

Toscaformar

Klassisk toscatårta går utmärkt att göra som mindre kakor eller muffins om man inte har storkalas på gång
Bondbröd

Bondbröd

 Nu har min fina Kenwoodmaskin fått arbeta igen. Denna gång så fick den arbeta fram ett Bondbröd. Jag läste nyligen någonstans att om man ville ha en hård skorpa på bröden man bakar så ska man låta den jäsa utan bakduk andra gången
Bondbröd | Recept från Köket.se

Bondbröd | Recept från Köket.se

Värm vattnet till fingertoppsvärme (37°), slå lite av det över den smulade jästen och rör tills jästen löst sig
Morotsfrallor

Morotsfrallor

Hade både keso och morötter som snart var på väg att passera utgångsdatum och vad passar då inte bättre än att baka lite bröd på det
Dinkelbröd

Dinkelbröd

Nybakat bröd, finns det något godare. Bre bara på lite smör på en skiva och njut. Denna gången bakade jag dinkelbröd
Citron och vallmo

Citron och vallmo

God morgon söndag. veckodagen som tävlar om veckans bästa tillsammans med fredagen. Jag kan inte riktigt bestämma mig

Citron&Vallmomuffins

Citron&Vallmomuffins. 9 april 2015 @ 17. 23. Minns att min mamma gjorde en sockerkaka med vallmofrön. Minns även att jag tyckte om den
Bröd med baljväxter

Bröd med baljväxter

Bild och recept ifrån ICA Buffé nr 1, 2005. Ingredienser. Portioner. 12 småbröd. 250 g kokta, avrunna och sköljda linser (bruna eller röda), kikärter eller sojabönor
Knäckig smulpaj

Knäckig smulpaj

Foto. Theres LundénEfter många års frosseri i äppelpajer så hittade vi äntligen ett grundrecept som vi modifierat och är 100% nöjda med
Salta, rostade solrosfrön

Salta, rostade solrosfrön

Dessa salta godingar passar som topping på både sallad och pasta, eller vad som helst som behöver piffas upp med lite knaprighet
Zucchinibröd

Zucchinibröd

Jag bakar bröd lite då och då men nu på sommaren blir det mest foccacia och enklare baguetter. Här om dagen gjorde jag dock ett bröd med riven zucchini och kummin som blev himla gott - påminner lite om det här brödet som vi smakade på i Milford tidigare i somras
Morotsbröd i långpanna

Morotsbröd i långpanna

Mjukt morotsbröd med en knaprig ovansida och en sötma både från sirapen och morötterna. Hittade receptet i tidningen Hembakat
Havrebollar (precis som köpta!)

Havrebollar (precis som köpta!)

400 gr smör. 5 dl socker. 12-13 dl havregryn. 2 msk kakao. 5-10 tsk vaniljsocker. 1 dl kallt kaffe. 1 påse riven kokos
Havrebollar

Havrebollar

Åh, dessa havrebollar/kokosbollar/kioskbollar är verkligen nostalgi för mig. Jag åt dem ofta när jag gick i högstadiet och de sålde dessa på friluftsgården där eller i kiosken i centrum
Mumsiga skumtoppar med pektin

Mumsiga skumtoppar med pektin

10 smörgåsrån. 13 äggvitor. 11,5 dl strösocker. 12 tsk vaniljsocker. 11 tsk pektin. 11 krm citronsyra