Hallå. Hoppas att ni njuter av en härlig helg. Här regnar det och jag hamnade framför datorn. Ska göra fotoböcker från vår Afrikaresa har jag tänkt men tittar in till er först med ett tips på en riktig godiskaka
Vem gillar inte godis. Ge bort det till någon i en sen julklapp, födelsedagspresent eller varför inte bara ge bort det för att visa att du tycker om personen
Det här med lakritsfudge är inte min starka sida, jag får inte sådandära god härligt len mjuk fudge som finns att köpa bland lösgodiset utan varje gång jag försöker mig på lakritsfudge så blir det kola av det, iofs tokgod lakritskola med mycket smak av lakrits och det är ju inte helt fel
Ännu mera julgodis. Den här lakritskolan är verkligen supergod. Om man vill lyxa till den lite extra kan man doppa den smält mörk choklad, men jag tycker den är så god som den är så jag virar in den i bakplåtspapper i stället
Dela, kärna ur och skär päronen i skivor. Stek dem i smör i en stekpanna tills de får fin färg. Strö över sockret och låt det smälta och bli lite gyllenbrunt
Plommonsäsongen är här, hurra. I år har vi gott om plommon men förra året hade vi inga alls. Lustigt det där, vet inte om det är vårt plommonträd som har börjat bli för gammalt eller om det är något annat som spökar
Onsdag och redan mitt i veckan. Veckorna och dagarna bara rusar förbi. Om två månader är det jul men jag bryr mig inte nämnvärt om att det redan har börjat skyltas med guldiga ljuslyktor, glittrande julkulor och frostigt pynt
2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
Fudgekaka från Söta saker Mjuka kakor. Ett av mina absoluta favoritrecept ur min nya bok Söta saker. Mjuka kakor är den här helt magiskt chokladiga fudgekakan