Bröd

Bröd

  • 8 Recept
Mörkt Russinbröd

Mörkt Russinbröd

Det är mycket likt Leilas "Turbolimpa" som länge varit en av mina favoriter i brödväg. Det är superlätt att göra då man bara rör ihop alla ingredienser (ingen jäsning krävs då det är ett bikarbonatsbröd), perfekt om man ont om tid
Snabba frukostbullar utan jäst

Snabba frukostbullar utan jäst

Dessa frallor är jätte lätta att göra och är färdiga på 20 minuter. Frukostbullarna är mjuka och smakar härligt nybakta med smör och ost
Fröknäcke

Fröknäcke

Jag äter mitt bröd med ett relativt tjock lager smör. Det första av de recept som jag skapat åt Risenta är ett underbart gott, knaprigt och hälsosamt fröknäcke
Matbröd

Matbröd

Tebröd 3 dl mjölk+2 dl1 dl linfrö1,5 dl havregryn50 g jäst2 dl creme fraiche lätt1 tsk salt3 msk ljus sirap1 tsk bakpulver10 dl vetemjöl Gör så härKoka en gröt av 3 dl mjölk , linfrö och havregryn
Siraps limpa

Siraps limpa

Knåda degen och forma till två bröd eller stort. Siraps limpa. 50 g smör. 5 dl filmjölk. 50 g jäst. 2 dl sirap
Saftiga tekakor!

Saftiga tekakor!

Kavla ut degen 1-1½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter med en kakform eller glas. Grädda bröden mitt i ugnen 8-10 minuter
Tekakor

Tekakor

Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor