Kött

Kött

  • 13 Recept
Oxsvans i rödvin ( Rabo al vino tinto)

Oxsvans i rödvin ( Rabo al vino tinto)

Låt koka på svag värme i ca två timmar, eller tills köttet lossar från benen. Stek oxsvansbitarna, värm olivolja ihop med smör i en stekpanna, stek oxsvansbitarna , tills de fått vacker färg
Bräserad oxsvans på romersk vis

Bräserad oxsvans på romersk vis

Sätt in i ugnen under lock ca 2½-3 timmar tills köttet släpper från benet. Sätt ugnen på 140 grader. Skala och grovhacka vitlöken och löken
Sukiyaki

Sukiyaki

När grönsakerna och nudlarna fått koka några minuter är det dags att lägga i det skivade köttet. Hej vänner

Cognacsås/Konjaksås

Så här såg det ut i mitt kök när jag laga mat idag, känns som evigheter sedan jag stod vid spisen, Fotbollen är igång likaså spisenIdag blev det helstekt rostbiff i ugn, pommet, sallad och hemmagjord cognacsåsCognacsås1 hel finhackad gul lök1
Långkokt lammlägg med balsamico

Långkokt lammlägg med balsamico

Lägg rödlök, vitlök och örtkvistar runt köttet. Stek köttet i ugnen tills det är mört och faller från benen, cirka 1 3⁄4 timme
Mustig köttgryta på högrev

Mustig köttgryta på högrev

Skär köttet i bitar. Bryn köttet i smöret i en gryta. Lägg allt i grytan efter att köttet är brynt. Låt koka i ca 1,5 timme eller tills köttet och rotsakerna är mjuka