Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Finns det någonting bättre med kyckling än det där krispiga skinnet. Den här gången när jag förberedde kycklingen tänkte jag att det var dags att testa någonting nytt
I går gjorde jag en härlig kycklinggryta med massor av goda ingredienser. Egentligen var det fläskfilé i receptet, men det blev nog lika bra med kycklingfilé
Idag komponerade jag ihop en jättegod kyckling med mango chutney. Glaze (räckte till 3 kycklinglår) ½ dl rapsolja 4 msk mango chutney en liten klutt sambal oelek ingefära, salt och peppar efter smak Pensla glazen på båda sidor av färsk eller tinad kyckling (t ex filéer, lår, klubbor eller varför inte en hel) och stoppa in i ugnen på 225 grader. 3 kycklinglår
Pensla kycklingen med smörblandningen både innanför och utanpå skinnet. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fet yogurt. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fet yogurt. Lägg kycklinglåren ovanpå grönsakerna och ställ in i ugnen i cirka 40 minuter eller tills kycklingen fått fin färg och grönsakerna är mjuka. 900 g kycklinglår. 900 g kycklinglår
En enkel och god pastasås med Kyckling. Strimla kycklingfileérna (eller stek dem hela och skiva dem sen), i med pressad vitlök, paprika och champinjoner och låt fräsa mjuka
ev chilipeppar, kycklingkrydda. Ta bort skinn och ben från kycklingen och dela köttet i mindre bitar. Blanda ihop grädde, chilisås, vetemjöl och kryddor och häll över kycklingen