Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme
Då min sambo är född i Finland har jag lyckligtvis nog fått smaka på lite klassisk finsk julmat. Det har faktiskt blivit en av mina favoriter på julbordet
Kålrotslåda har en given plats på det finska julbordet, så jag är uppvuxen med denna underbara rätt. När jag under några års tid försökte få detta hemliga recept från min Mommo och hon inte kunde ge mig någon "eftersom hon har receptet i huvudet och visste inte måtten och mängden av allt", så ställde jag mig till slut bakom henne när hon gjorde den och kikade över axeln och förbjöd henne att stoppa ner något i kålrotsröran utan att jag skrivit vad hon lagt ner
Trot eller ej men det är faktiskt julafton nästa helg. Jisses vad tiden springer iväg. Ska du göra egen gravad lax så är det dags att börja nu eller i alla fall dags att börja inhandla lax