Äpplefyllning. Denna äppelpaj är väldigt god. VÄLDIGT GOD. Extrasonen var här igår och levererade äpplen från trädgården, skeptiskt läste han receptet på denna paj som jag har bakat tidigare
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kokos och det avsvalnade matfettet
Här kommer receptet på äppelkakan jag gjorde i helgen. I ursprungsreceptet skulle det inte va nån mandelmassa i, men jag hade i det ändå - dels för att det är extra gott till äpplen men även för att göra kakan ännu saftigare
Pajdeg. Mixa ihop vetemjöl och smör till en grynig massa i en matberedare. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta snabbt ihop alltsammans till en smidig slät deg
Sambon var sugen på äppelpaj, men det blev en äppelkaka istället, mumsigt värre, saftig och god blev den också, allra godast om man har vispgrädde eller vaniljsås till
När jag var hemma hos mina föräldrar sist så fick jag en receptbok av min mamma. Birgittas bästa heter den och det är en bok som Birgitta rasmusson har skrivit