Låt gärna brödet svalna av lite övertäckt med bakduk efter gräddningen. Tillsätt alla ingredienser i bakmaskinens degbunke i den ordningen de står i ingredienslistan
Låt brödet svalna övertäckt med bakduk. Starta bakmaskinen på standardprogram 900 g. Fyll i degbunken vatten, smör, salt, mjölk, socker, mjöl och jäst i nu nämnd ordning
Kör maskinen på ett normalprogram (som för ljust bröd). Häll först i torrjästen i hörnet av degbunken. Tillsätt därefter alla torra ingredienser och häll slutligen i oljan och vattnet
Lägg i alla ingredienser i den ordning de står i ingredienslista i degbunken. Det viktiga är att torrjästen inte kommer i kontakt med vattnet innan maskinen startas
Kör i gång på maskinens standardprogram eller programt för ljustbröd. Brödet blir på ca 800 g. Häll först i de blöta ingredienserna i degblandaren och sedan de torra
Vill man baka det som vanligt matbröd utan bakmaskin så går det naturligtvis också bra. Knåda degen och forma till en limpa som läggs på plåt (smord eller bakplåtspapper) eller lägg i en smord avlång brödform
OBS receptet ger ett ganska stort bröd, så minska på mängderna om det behövs för din bakmaskin. Jag brukar inte grädda bröden så hårt, men det är förstås också efter tycke och smak
Brödet står sig bra och blir faktisk ännu godare dagen efter, om man kan hålla sig. Mät upp ingredienserna i bakmaskinens behållare, om du fördröjer bakningen (t