Karins Spis. Min goda hälsosamma och lättlagade Medelhavsmat. Jag älskar smaken, doften, färgen, det rena, enkla, fräscha, den perfekta kombinationen av sött, salt, surt och beskt – som i t ex tomater från Pachino, kapris från Lipariska öarna, olivolja från Toscana och citroner från Amalfi
Turkisk morotsröra. Foto Mikael Eriksson. Min variant av Medelhavskosten. Eftersom jag och Lennart nu är nere i Alanya i några perioder över vintern, så kommer jag att dela med mig av en hel del av mina favoriter från köken här vid Medelhavet
Bryn paprikan och löken i en stekpanna med hälften av olivoljan tills de mjuknar. Tillsätt sedan kalamataoliver, tomater och feta och ta bort stekpannan från spisen
Klassisk medelhavsmat när den är som bäst, med inslag av havsdelikatesser… alltid gott. Välj gärna produkter märkta MSC, ASC eller Krav om du är mån om vår natur
Detta är så himla gott. En libanesisk rätt som heter Moussaka, kallas även mnazale eller maghmour. En mustig auberginegryta som påminner en aning om den franska ratatouillen
Förra söndagen hade jag lovat Arvid och Sigrid att servera blodpudding till middag. Samtidigt kunde jag känna att just blodpudding är så väldigt enkelt att fräsa iordning på en vanlig vardagskväll
Torskrygg är fantastiskt gott. Fänkål som fått steka länge blir mild och delikat. Tomat som ugnsbakats…. Jag var bara tvungen att testa hur det här skulle funka ihop
Medelhavspaj. Jag vet att jag sagt det förut men här kommer meningen igen. Jag fullkomligt älskar paj. Matiga pajer, söta pajer, frasiga pajer, smuliga pajer, knäckiga pajer
Älskade recept. Fick en bunt gamla tidningar av en granne som rensar ut inför en stundande flytt. När det handlar om månadsmagasin som inte är av "nyhetstypen" gör det inget om de har några år på nacken