En kolasås är gott att ha till mycket. paj, på/i glass, i muffins. Jag gjorde en saltad version av kolasås och för att ytterligare få fram den goda karamellsmaken använde jag kokossocker istället för vitt socker
Tillsätt därefter 1 dl rent havregryn (som har mixats till ett mjöl i en matberedare), 5 msk kokosmjöl, ½ tsk bakpulver, 1 nypa salt och ½ msk majsmjöl till skålen
Mixa allt tillsammans förutom vatten i en matberedare eller mixer tills slät. 3 matskedar kokossmör. 2 matskedar lucuma pulver. 2 matskedar kokossmör. 1 matsked lönnsirap eller annan sötning. 3 matskedar kokossmör. 2 matskedar lucuma pulver. 2 matskedar kokossmör. 1 matsked lönnsirap eller annan sötning
Jag tänker fortsätta på temat hälsosammare påskgodis. Den hemgjorda chokladen som täcker dessa små nötbitar smälter i munnen tack vare kokosoljan som blir flytande vid väldigt låg temperatur
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. en näve kalamata oliver. Blanda också i soltorkade tomater som du skurit i lagom stora bitar
Valnötter är som bekant supermat med hög andel vitaminer, mineraler, protein och nyttiga fetter. Mixa valnötterna i matberedare tills de hackats fint, tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt mixa tills att det bildats en klibbig deg