Scones är ett utmärkt sätt att starta dagen med. Eller för att få upp energinivån som mellanmål. Och då pratar jag givetvis inte om de vetefyllda varianterna som mest bara är tomma kalorier, utan om härliga glutenfria bananscones med havre
Tunnbröd är enkla att laga då de inte innehåller jäst och således inte behöver jäsa. De här bröden kan man bra göra till frukost på helgen då man har mera tid att fixa frukost
1. Blanda samtliga torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap, arbeta ihop till en deg. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar
Visst känns det lite extra lyxigt med hembakat bröd. Tyvärr käkar vi ofta upp brödet ovanligt fort så fort vi har det hemma, och jag tycker inte att bröd är det roligaste att baka men scones är bra
Ta ut bröden och lägg på galler. Imorgon är det Brunchens dag, så passa på att göra dessa goda scones. Scones gör man enkelt och snabbt då degen görs på bakpulver så man slipper jästiden