När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
potatis. Skala potatisarna och skär dem i små tärningar. Stek potatistärningarna i lite olja och/eller smör i ett stekjärn tills potatisen har fått fin färg och är klar rakt igenom
Dillstuvad färsk potatis är riktig sommarmat. Stuvad potatis. Tärna potatisen och vänd ner den i såsen. Servera den stuvade potatisen med rökt fisk eller isterband, rödbetor och kapris
Krispigt rostad potatis med massa rosmarin, vitlök, flingsalt och masserad med olivolja. Så rostad potatis, sallad, lammstek i god marinad på soja, olivolja och valfria kryddor och örter såsom chili, paprikapulver, spiskummin, salt, svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver
Tillsätt skivad potatis och hackad blomkål. ca 5 potatisar, skalade och tunnskivade. Ta ut gratängen och låt vila 5-10 min innan servering ca 5 potatisar