Låt bullarna jäsa övertäckta ca 2 tim på en rumsvarm och dragfri plats. Rimbobullar. ca 25 st½ pkt jäst2 dl kall mjölk200 g rumstempererat smör eller margarin1 msk strösocker6 dl vetemjölFYLLNING75 g smör eller margarin1½ msk strösocker1½ tsk vaniljsockerPENSLING1 äggGLASYR1 dl florsockerett par droppar vattenRör ut jästen i lite av mjölken i en skål
De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet. Innan du lägger upp dem till fikat så tar du (med fördel) bort pappret, penslar bullarna med smält smör och doppar dem i strösocker
Pensla de varma bullarna med sockerlösning och låt dem sedan svalna på galler under bakduk. 20 bullar. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 30 minuter. Baka bullarna mitt i ugnen tills de är vackert gyllenbruna, ca 15 minuter. Bullar på jäsning 20 bullar
Som sagt, det blev lite bak i helgen, bland annat de här smarriga hälsosamma bullarna med choklad. Vik ihop degen, skär i 3 cm längder och tvinna ihop till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa 30 minuter. Sätt in bullarna i ugnen ca 6-9 minuter på 225 grader
Vi drar ett streck över den här tisdagen och pratar valnötsbullar istället. ) grader och regn i lördags bestämde vi oss för att skippa trädgårdsarbetet och baka bullar istället
Igår medan stormen Helga härjade fram så bakade jag saffransbullar för fullt. Jag körde på mitt vanliga recept på saffransbullar och fyllde dem med chokladkrämen innan jag tvinande ihop dem