Philadelfiabullar i långpanna
linaarvid
linaarvid

Philadelfiabullar i långpanna

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Fyllning
  • 85 g smör, rumsvarmt
  • 125 g Philadelphiaost
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • rivet skal från 1 citron eller några blåbär/ tryck ner ett blåbär i varje färdiggräddad ruta
  • Bulldegen
  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk, ljummen
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 7 –8 dl vetemjöl
  • Ev 0,5tsk malen kardemumma

Beskrivning

    GÖR SÅ HÄR

    1. Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör och philadelphiaosten. Rör i övriga ingredienser och ställ in skålen i kylen.

    2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

    3. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

    4. Gör ca 40 hål i degen med fingret och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål. Blir degen platt- låt jäsa en stund till.

    5. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.