Desserter

Desserter

  • 7 Recept
Crème Brûlée

Crème Brûlée

Det är ju vansinnigt gott med crème brûlée, men efter att ha provätit sig igenom ett dussintal olika crème brûlée så är inte lika kul och gott längre =) Presis som med crème caramellen laborerar vi i skolan fram det ultimata receptet på crème brûlée
Mazarinkaka med jordgubbsglasyr

Mazarinkaka med jordgubbsglasyr

En enkel variant på god mazarinkaka med lätt smak av bittermandel och saftig konsistens. Sätt ugnen på 150°C
Lyxig kladdkaka med nötter

Lyxig kladdkaka med nötter

Sätt ugnen på 200°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm), fördela de hackade nötterna i botten
Päronsmulpaj med toscatäcke

Päronsmulpaj med toscatäcke

Sätt på ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker pajform (18 cm i diameter) med margarin. Skala och tärna päronen grovt
Kladdiga chokladgömmor

Kladdiga chokladgömmor

Sätt ugnen på 180 grader. Smält chokladen över ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Låt svalna. Vispa Milda mat- och bakmargarin tillsammans med socker
Chokladpannacotta med hallon

Chokladpannacotta med hallon

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Hacka chokladen grovt. Koka upp Milda Visp och socker i en kastrull