Fisk

Fisk

  • 10 Recept
Thailändsk fiskgryta

Thailändsk fiskgryta

Smakrik fiskgryta med bl. THAILÄNDSK FISKGRYTA. Skär fisken i bitar (inte för smått) och lägg ner dom i kastrullen
Halstrad röding med kokt vit sparris och gräslökshollandaise

Halstrad röding med kokt vit sparris och gräslökshollandaise

Koka sparrisen i vatten med saft och skal av en citron, socker och salt. Det tar cirka fem minuter. Vispa samman äggulor, citronjuice och vatten över svag värme tills krämen tjocknat och är cirka 50 grader varmt, tillsätt nu det varma smälta smöret i omgångar under vispning
Torskrygg, sparris, ramslök

Torskrygg, sparris, ramslök

Salta och peppra fisken – jag använder gärna vitpeppar på fisk. Ställ in fisken först när du vet att du hinner bli klar med övriga saker samtidigt som fisken blir klar
Snabb torskgryta

Snabb torskgryta

Skär fisken i tärningar, skiva purjolöken, finhacka tomaten och skiva de kokta äggen. Rör helst inte i grytan, då mosas/delas fisken lätt
Mumsig fiskgryta

Mumsig fiskgryta

Skär fisken i ca. Fiskgryta 4 portioner. 500 gram torsk- eller laxfile eller hälften av varje150 gram skalade räkor3 st charlottenlökar10 cm purjolök1 msk smör1 msk olivolja4 dl fiskbuljong2 dl creme fraiche1 dl grädde2 msk tomatpure2 tsk färsk dragon alt. Lägg i fisken och sjud försiktigt i ytterligare 8-10 min tills fisken är genomkokt. 4 dl fiskbuljong. Lägg i fisken och sjud försiktigt i ytterligare 8-10 min tills fisken är genomkokt
PARMESANPANERAD GÖS MED SPENATSALLAD

PARMESANPANERAD GÖS MED SPENATSALLAD

Lite fredagspyssel i köket och det blev en favorit i nytappning, nämligen parmesanpanerad gösfilé med ugnsbakade tomater, bacon, blomkålsmos och spenatsalladen från Trines matblogg
Örtbakad torsk med blomkålsmos, 4 port

Örtbakad torsk med blomkålsmos, 4 port

500 gr torskrygg. 1 dl hackade örter. (finns en trevlig blandning i. frysdisken). 1 msk smör. Salt och peppar. Dela torsken i portionsbitar