Koka sparrisen i vatten med saft och skal av en citron, socker och salt. Det tar cirka fem minuter. Vispa samman äggulor, citronjuice och vatten över svag värme tills krämen tjocknat och är cirka 50 grader varmt, tillsätt nu det varma smälta smöret i omgångar under vispning
Salta och peppra fisken – jag använder gärna vitpeppar på fisk. Ställ in fisken först när du vet att du hinner bli klar med övriga saker samtidigt som fisken blir klar
Skär fisken i ca. Fiskgryta 4 portioner. 500 gram torsk- eller laxfile eller hälften av varje150 gram skalade räkor3 st charlottenlökar10 cm purjolök1 msk smör1 msk olivolja4 dl fiskbuljong2 dl creme fraiche1 dl grädde2 msk tomatpure2 tsk färsk dragon alt. Lägg i fisken och sjud försiktigt i ytterligare 8-10 min tills fisken är genomkokt. 4 dl fiskbuljong. Lägg i fisken och sjud försiktigt i ytterligare 8-10 min tills fisken är genomkokt
Tycker det är svårare att hitta på goda och varierande recept med fisk än vad det är med kött. Denna variant på fiskgratäng utan gräddig sås blev faktiskt riktigt bra redan vid första försöket
Lite fredagspyssel i köket och det blev en favorit i nytappning, nämligen parmesanpanerad gösfilé med ugnsbakade tomater, bacon, blomkålsmos och spenatsalladen från Trines matblogg