Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Vilken händelserik helg det har varit. Som jag nämnde tidigare har jag under helgen gått en utbildning till att bli Iso-dietencoach via Paulüns Näringscenter
Gör din egen sockerfria choklad. 14 November 2016 /. 21. 25 /. Recept. /. Permalink /. 0. Att göra egen sockerfri choklad är enkelt och det blir dessutom väldigt gott
Jag gillar kakor och bullar osv men kan inte äta det för ofta helt enkelt. Jag försöker hålla bra kostvanor i veckorna och äta efter ” clean eating” för att jag mår bra av det
Saffransrulle. Vispa ihop. 1dl äggvita. 1dl vanilj casein. 1dl mjölk. 0,5 g (en påse) saffran. Stek som en pannkaka, låt svalna och bred på kvarg (jag valde Lindahl pepparkaka) rulla ihop och njut
Hacka ihop alla ingredienserna till pajdegen med gaffel. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunnt. Blanda äppelbitarna med kanel och sötningsmedel och lägg sedan i en ugnsfast form
De här kakorna kan man beskriva som små drömmar med smak av kardemumma. Den här typen av kakor går verkligen utmärkt att göra sockerfria bara genom att byta ut socker mot sötningsmedel, dock kan man ju fundera på hur bra vetemjöl är om man ska vara helt ”sockerfri”… Men det blir i alla fall lite bättre
Jag har nu gjort årets första lussebullar. Det är nästan så att julstämningen börjar sätta in rejält när saffranslukten sprider sig i köket, och man ser lussebullarna gräddas i ugnen
Jag lovade härom dagen att uppdatera med ytterligare ett lussebullsrecept, och här kommer det. Jag tycker dessa lussebullar blev några av de bästa jag gjort, och själv skulle jag föredra en sådan här framför en "vanlig" lussebulle, som jag förövrigt oftast tycker är torr, smaklös och bara smakar vetemjöl