Ja, till och med till makrill. -) Kanske inte det första man tänker på, att man ska servera Baba ganoush till stekt makrill men det var faktiskt jättegott
. Den här rätten tycker jag passar extra bra vintertid, särskilt om man tillsätter lite röd chili. Fasolie, som rätten kallas för på arabiska, kan göras på röda, vita eller gröna bönor
När tjejerna var över här om veckan för lite bubbel och småplock serverade jag bl a rostad serrano skinka brutna i mumsvänliga ‘chips’ samt den alltid lika goda, arabiska röran/dippen, hummus
Vinbladsdolma är en favorit maträtt till mig. Det finns många varianter, det här receptet är mammas. Grundreceptet kommer så klart från mormor och mamma har lagt sin prägel på det
Jag befinner mig i Förenade Arabemiraten och är här på en inspirationsresa. Det är ett fantastiskt land och det är roligt att prova laga deras maträtter
. Första gången jag prövade zaatar var på en restaurang i Dubai där vi stannat för att äta manakish. Vi smakade både manakish med zaatar och med akawi-ost