Bakning

Bakning

  • 9 Recept
Apelsinkaka med ricotta och mandel

Apelsinkaka med ricotta och mandel

Ingredienser Portioner. 12 2 dl rörsocker 3 ägg 100 g smör 250 g ricottaost 4 dl mandelmjöl 1/2 dl majsstärkelse 1 tsk bakpulver 1 krm salt 1 msk finrivet apelsinskal (+ extra till garnering) 1 dl färskpressad apelsinjuice smält smör eller olja till formen Vid servering 3 msk flytande honung flingsalt ev vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Mandelmusslor

Mandelmusslor

Ingredienser Portioner. 20 100 g rumsvarmt smör 3/4 dl strösocker 2 finrivna bittermandlar 1 1/2 dl mandelmjöl 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) 1 äggvita smält smör (till formarna) Till servering sylt lättvispad grädde Lägg till i inköpslistan
Klassiska baguetter

Klassiska baguetter

14 dl vetemjöl special, ekologiskt (spara cirka ½ dl till utbakning). 50 g jäst
Kardemummabullar - Martin Johanssons recept

Kardemummabullar - Martin Johanssons recept

0,5 msk kardemummakärnor (5 g) 0,25 förp jäst (12 g) 75 g smör 1,25 dl mjölk (125 g) 1,25 dl vatten (125 g) 0,75 dl strösocker (75 g) 1 tsk salt (6 g) 7 dl vetemjöl (420 g)
Tekakor med bönor

Tekakor med bönor

20 st 1 förp kokta vita bönor (à 380 g) 2 dl ljummet vatten (ca 37 °C) 12 g färsk jäst 50 g rumsvarmt smör 2 msk ljus sirap 4 dl vetemjöl special (4 dl motsvarar 240 g) 1 dl fint rågmjöl 1 tsk salt mjöl (till utbakning) Lägg till i inköpslistan