Vilträtter

Vilträtter

Rödvinssås

Rödvinssås

3 schalottenlökar. 0,5 vitlök delad på mitten. 0,5 palsternacka. 3 kvistar timjan. 2 lagerblad. 8-10 krossade vitpepparkorn
Hjortfilé med gräddsås och hasselbackspotatis

Hjortfilé med gräddsås och hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis. 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte itu den av misstag
Lammstek

Lammstek

Hos oss serveras alltid lammstek på påskdagen. Självklart tillsammans med en krämig potatisgratäng. 4 portioner
Vitlöksdoftande lammstek

Vitlöksdoftande lammstek

Vitlöksdoftande lammstek. Godkväll allesammans. Söndag kväll och helgen lider mot sitt slut ännu en gång
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Säsongens rotfrukter är som gjorda för vilträtter och min favorit är jordärtskockan. Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess
Tjälknöl på hjort

Tjälknöl på hjort

Tjälknöl, rotsakgratäng, svampsås och messmörsbrynta morötter. Tjäknöl. Lägg in det frysta köttet i ugnen på 80 grader
Hjortfärssås

Hjortfärssås

Först måste jag säga att WordPress gjort om det här “temat” som väl kan kallas designen/layouten på bloggen
Viltfärslimpa med pumpa och äpplen

Viltfärslimpa med pumpa och äpplen

Viltfärslimpa med pumpaHäromdagen blev jag sugen på riktig husmanskost och då är köttfärslimpa en klassiker som man kan skoja till det med

Hjortfärslimpa med kantareller och bakat äpple

1. Värm ugnen till 180 grader. Låt ströbröd och mjölk stå och svälla i en skål 5 minuter. Knäck ner ägget. Hacka löken fint och fräs i smör eller olja med kantarellerna