Mina favoriter

Mina favoriter

  • 5 Recept
Mina favoriter
Thailändska revbensspjäll

Thailändska revbensspjäll

Krossa vitlöken och stöt kumminen grovt. Blanda vitlöken, kummin, salt och vitpeppar. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt ligga svalt ca 1 timma
Kallrökt laxpasta

Kallrökt laxpasta

Laxpastan jag frestade med i förra inlägget, här kommer den. Receptet kommer från Middagsfrids matkasse förra veckan (v 22)
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Putsa oxfilén helt fri från fett och hinnor. Krydda den runt om med salt och nymald vitpeppar. Hetta upp en rymlig stekpanna och låt smöret bli nötbrynt
Oxfile Wellington med potatisgratäng

Oxfile Wellington med potatisgratäng

Kan Gordon Ramsey så kan jag. Typ. Nej men jag såg på Amerikanska masterchef att de gjorde Wellington och blev sugen på att prova
Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket