Bakning

Bakning

  • 13 Recept
Focaccia med vitlök och rosmarin.

Focaccia med vitlök och rosmarin.

Spar ca 1 dl vetemjöl till utbakningen. I fredags blev jag bjuden på Foccacia och ända sen dess har jag haft i huvudet att jag MÅSTE baka det själv, ett så underbart bröd
Surdegsfrallor

Surdegsfrallor

Häll vattnet i assistentens degskål. Sikta ner vetemjölet och tillsätt sur-degen. Arbeta degen väl i 10 minuter
Surdegsbaguetter

Surdegsbaguetter

Upprepa vädringen några gånger under bakningen. Då har jag testat att baka något gott med vetesurdegen som jag lagt
Rågrutor med havre och morot

Rågrutor med havre och morot

1. Koka upp vattnet till skållningen och häll det över havregrynen som mätts upp i en degbunke. Rör om till en kladdig gröt och låt svalna till rumsvarm temperatur
Rågrutor i långpanna

Rågrutor i långpanna

JJag gillar enkla recept med liten arbetsinsats. Det här var ett sånt. Behöver ingen maskin och enkla ingredienser
Rågrutor (100 % rågmjöl)

Rågrutor (100 % rågmjöl)

Saftiga, goda, nyttiga och lättbakade rågrutor. Nytt favoritrecept på frukostbröd. Det här är en typ av bröd som jag har haft i bakhuvudet och tänkt på att ta fram recept på under ett par år faktiskt
Nytt recept: Vitlöksbaguetter

Nytt recept: Vitlöksbaguetter

Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till något svalare än 37°C, ca 35°C. Rör om i botten av kastrullen och känn med ett finger, vattnet ska kännas lite svalt