Mina favoriter

  • 6 Recept
Mina favoriter

Pichelsteiner topf

Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor och dela skivorna i bitar. Ansa och dela kålen i små klyftor. Ansa de övriga grönsakerna
Österrikisk ägglikör

Österrikisk ägglikör

Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt. Blanda noga med 5 dl grädde (ej vispad) och ca 40 % sprit

Österrikisk ostsoppa

Fräs färsen och lök ihop. Krydda efter smak. Tillsätt den färdigkokta buljongen och hackad purjolök. Koka 15 minuter

Österrikisk potatissoppa

Ansa grönsakerna. Skär potatisen i små tärningar, strimla moroten och selleri, samt koka dem i buljongen
Gulaschgryta med kabanossen

Gulaschgryta med kabanossen

Putsa köttet fritt från hinnor och fett. Skär i jämnstora, små bitar. Hacka löken och pressa vitlöken. Strimla paprikan
Österrikiska och Schweiziska bröd

Österrikiska och Schweiziska bröd

Lite mörk bild, men brödet längst till vänster är det så kallade Tyrolerbrödet som smakar Österrike enligt Jan Hedh i hans bok "Bröd"