Pichelsteiner topf Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor och dela skivorna i bitar. Ansa och dela kålen i små klyftor. Ansa de övriga grönsakerna Matklubben.nu
Österrikisk ägglikör Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt. Blanda noga med 5 dl grädde (ej vispad) och ca 40 % sprit Matklubben.nu
Österrikisk ostsoppa Fräs färsen och lök ihop. Krydda efter smak. Tillsätt den färdigkokta buljongen och hackad purjolök. Koka 15 minuter Matklubben.nu
Österrikisk potatissoppa Ansa grönsakerna. Skär potatisen i små tärningar, strimla moroten och selleri, samt koka dem i buljongen Matklubben.nu
Gulaschgryta med kabanossen Putsa köttet fritt från hinnor och fett. Skär i jämnstora, små bitar. Hacka löken och pressa vitlöken. Strimla paprikan Matklubben.nu
Österrikiska och Schweiziska bröd Lite mörk bild, men brödet längst till vänster är det så kallade Tyrolerbrödet som smakar Österrike enligt Jan Hedh i hans bok "Bröd" Mat och vinbloggen