Förra veckan bjöd på sol och bad i mängder på Bodrumhalvön i Turkiet. Solmogna. fikon på frukostbuffén, fantastiska röror på förrättsbordet, kyckling på
Soppdag på torsdagen som vanligt. ) Idag har vi min pappa på besök och det är så trevligt. Han fick linssoppa med smak av kanel och kardemumma, samt pannkaka
Megamumsigt och hälsosamt recept får ni här. Extrapris på nötfärs nu så vi köpte ett stort paket och frös in det vi inte använde till detta, och huxflux blev detta en hyfsat billig rätt
I Turkiet finns ett ordspråk “Bundan iyisi Şam’da kayısı” vilket betyder “Det enda som är bättre än detta är en aprikos i Damaskus” det vill säga “det blir inte bättre än såhär” och det kan man förstå för aprikoser är fantastiskt goda tycker jag
Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar