Efterrätt

Efterrätt

  • 8 Recept
Äppelpaj de luxe

Äppelpaj de luxe

120 g rumstempererat smör. 1180 g vetemjöl (3 dl). 160 g florsocker (1 dl). 120 g äggula (1). 1190 g mandelmassa
Äppelcheesecake med smuldeg

Äppelcheesecake med smuldeg

Pajbotten110 g smör, rumstempererat 50 g strösocker [0,5 dl] 160 g vetemjöl [2,5 dl]. Smuldeg50 g strösocker [0,5 dl] 90 g vetemjöl [1,5 dl] 20 g havregryn [0,5 dl] 60 g smör, rumstempererat 2 g kardemumma [0,5 tsk]
Gin

Gin

Ingredients 1 can sweetened condensed milk 1 c
Fattiga riddare

Fattiga riddare

Rör ihop ägg och mjöl till en jämn smet. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa smeten helt slät. Doppa bröden i smeten ganska länge så de suger upp den ordentligt