Jag måste återigen frångå den traditionella "pannkakssöndagen" för att skriva om lite annat. Nästa söndag blir det pannkakor, det lovar jag och det kanske kan vara ett bra avbrott efter all midsommarmat
Proteinbars ökar i popularitet och ersätter allt från reguljära måltider till fikatilltugget. Faktum är att dock att många ”köpe” proteinbars kan likställas med en godisbit fast med högre proteinvärde
Proteinbarsen jag bakade igår blev så himla goda måste jag säga. Dock fick jag dem inte fullt så hårda som de borde varit eftersom jag hade lite väl bråttom att få dem ur ugnen
Hemmagjorda proteinbars har varit ett stående inslag som mellanmål både i veckorna och som när vi åker iväg någonstans de senaste åren, i våras bestämde jag mig dock för att se om jag kunde ta dem ett steg vidare för att få i mer protein och samtidigt hålla den totala energimängden konstant eller till och med få den lite lägre
Här kommer ett recept på otroligt smarriga proteinbars med smak av chokladbollar. Proteinbars0,5 dl jordnötssmör 1 dl kvarg1 dl minimjölk1-2 msk vatten3,5 dl havregryn0,5 dl krossade linfrön2 dl proteinpulver choklad (jag använde gourmet pro/blandprotein)1,5 msk kakao3 msk riven kokos0,5 dl sukrin1 msk agavesirap/honungBlanda ihop allt
Självklart kan man använda andra smaker på proteinpulvret och använda olika smaktillsättare (citronskal, kakao, vaniljessens, steviadroppar men smak osv), men det är ett riktigt bra grundrecept på proteinbars
Ett mellanmål som tål att ligga i väskan en hel dag och som inte tar sån plats är ofta önskvärt. Då är en enegibar/mellanmålsbar/proteinbar ett jättebra alternativ, gärna tillsammans med en frukt