. Vi är dåliga på att laga asiatisk mat här hemma men plötsligt händer det, som jag brukar säga. Förra veckan lagade vi en grytvariant med grönsaker och teryiakisås som blev himmelsk - speciellt såsen som man med fördel kan äta med sked
Morotsbiffar brukar jag göra lite då och då. Jag har ett favoritrecept som jag oftast använder (se här), men denna gång testade jag ett nytt recept från ica
Jag vet, dessa svarta oliver är a big no no enligt alla experter inom matområdet. Jag har hört Jamie Oliver prata om de äkta grekiska svarta kalamata oliverna ett otalt gånger och säga att det är smidigt att kärna ur dom och de ger så mycket mer smak
Jag är tillbaka i tofuträsket, vilket är ett högst angenämt träsk att hamna i. Den här grytan med tofu och röd curry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytan och på toppen
1. Skala och skiva moroten fint, helst med en mandolin. Skiva salladslöken fint och champinjonerna. 2. Koka upp vattnet, häll i misosoppspulvret/pastan och de finstrimlade grönsakerna samt bönorna
Det blev mongolisk bbq på Tatung igår. Himla gott. Sen gick vi på Carl-Victor där det knappt var nån. Vi var hemma igen vid tio och satt oss och myste i våra one-pieces
Foto. Johannes Wätterbäck. Kokta bönor med en vitlöksvinägrett är en delikatess. Receptet kan tillämpas på vaxbönor och haricoverts, men vi gör salladen på egenodlade störbönor av sorten Blauhilde