Porterstek Ca 8 pers En klassisk rätt som alltid går hem. Ingredienser Ca 1 1/2 kg benfritt kött av nöt eller älg 1 flaska porter 1 dl outspädd svartvinbärssaft 1 dl kinesisk soja 1 tsk timjan 6 enbär 6 svartpepparkorn 2 vitlöksklyftor 1 stor gul lök salt SÅS
Idag hade jag total idétorka vad gällde mat. Jag frågade barnen vad de ville ha och efter mycket funderande kom Pontus på att han ville ha pastagratäng
Stek upp strimlad kyckling i lite olja, salta och peppra. Lägg i grönsakerna och stek upp. Blanda i grädden som du blandat i sweet chili + kryddor och sedan i med nötterna
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i lite sprayolja i stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig
Receptet på den här fiskgratängen, hittade jag i en bok från Viktväktarna för 100 år sedan. Eller snarare 15 år sedan, och det var vid den tiden då jag började intressera mig för matlagning
När såg denna recept hos min vän Frostrosor, visste jag direkt att det borde jag kunna också lyckas med och det sparar mig otroligt mycket tid att baka jämfört med göra kanelbullar