1 karré eller kotlettrad på ca 1 kg. Sätt ugnen på 150 grader. Bind eventuellt upp köttet med steksnöre. Skala och rensa rotfrukter, persilja, vitlök, kål och lök
Här får en helstektkotlettrad smak av en ljuvlig sås inspirerad av Verner Vögelis recept med två sorters senap – fransk dijon och klassisk svensk, schalottenlök, persilja och vitt vin
1-1½ kg benfri kotlettrad4 dl köttbuljong1 msk tomatpuré2 morötter½ purjolök1 lök1 palsternackaen bit rotselleriSåsskyn från formensojasvartvinbärsgelégräddesaltpepparmaizenaVärm ugnen till 100 grader. 1-1½ kg benfri kotlettrad
I lördags blev det en liten helstektkotlettrad med fina tillbehör som fick utgöra middag. Det tar tid att tillaga kotlettraden på så låg värme som den förtjänar, men det är värt besväret
En fläskkotlett där kappan med fett sitter kvar som får gå i ugnen med lite äpple, tomat och lök, i slutet får den gå med lite grädde också som bildar en härlig sky till