Paj o sås

Paj o sås

Världens godaste äppelsmulpaj

Världens godaste äppelsmulpaj

Ingredienser Portioner. 6 ca 800 g äpplen 1 tsk kanel 2 tsk socker 1 krm flingsalt smör till formen Smul 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1 1/2 tsk flingsalt Till servering vispad grädde vaniljsås glass Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5. - Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong
Kanelbullekaka

Kanelbullekaka

8-12 kanelbullar, torra (antal beroendestorlek) 3 ägg 3 strösocker 2 tsk vaniljsocker 7 dl mjölk 3 dl vispgrädde 200 g smör, brynt 1 msk rörsocker smör, till formen
Min bästa vaniljkräm

Min bästa vaniljkräm

2,5 dl mjölk 1 krm vaniljpulver [eller 1 vaniljstång] 0,75 dl strösocker 3 äggulor 0,3 dl majsstärkelse 50 g smör, mjukt
Cheesecake i glas med rabarber

Cheesecake i glas med rabarber

100 g rabarber 50 g syltsocker (med pektin) 1 msk vatten 2 tsk malen kardemumma. 1Cheesecake8 drömmar (eller digestivekex) 200 g färskost 1,5 dl vispgrädde 0,5 dl florsocker. 1Dekoration blandade bär (eller kryddgrönt)
Rabarberpaj med tosca

Rabarberpaj med tosca

Pajdeg125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk strösocker 1,5 msk vatten. 1Fyllning300 g rabarber 2 msk strösocker 1 msk majsstärkelse. 1Tosca100 g smör 1 dl strösocker 2 msk ljus sirap 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk 100 g mandelspån. 1Servering vaniljglass vaniljsås
Mandel- och rabarberkaka med grädde

Mandel- och rabarberkaka med grädde

400 g mandelmassa 100 g smör, rumstempererat 1,5 dl strösocker 3 ägg 0,5 tsk salt 2 dl rabarber grädde, lättvispad till servering
Knäckig äppelpaj med råkräm

Knäckig äppelpaj med råkräm

Fyllning5-6 äpplen (som har fast fruktkött) 2 msk strösocker 2 tsk malen kanel. 1Knäckigt pajskal150 g smör 1,5 dl strösocker 0,5 dl ljus sirap 0,5 dl vispgrädde 3 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt. 1Råkräm2 äggulor 2 msk strösocker 1 msk vaniljsocker 2 dl vispgrädde