Mjuka Kakor

Mjuka Kakor

Leilas banankaka

Leilas banankaka

Leilas banankaka1 dl strösocker 2 dl florsocker 150 g smör, mjukt 3 bananer (mogna) 2 ägg (ekologiska) 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 0,5 tsk malen kanel 0,5 tsk malen ingefära 50 g valnötter smör ströbröd
Muffins med äppelrasp och mandelmassa

Muffins med äppelrasp och mandelmassa

Ingredienser Portioner. 8 stora muffins 150 g smör 1 1/2 dl socker 2 ägg 1/2 dl mjölk 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 100 g mandelmassa 1 dl rivet äpple Lägg till i inköpslistan
Mazarinkaka

Mazarinkaka

200 g smör 2 dl strösocker 32 st (30 g) sötmandlar 6 st bittermandlar 2 st ägg 1 tsk bakpulver 3 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 1,5 dl mjölk
Den godaste mjuka kanelkakan… ❤

Den godaste mjuka kanelkakan… ❤

Även kallad Norrlandskaka. Jag plöjer vidare bland alla mina sparade oprövade recept. Idag kom turen till den här kakan

Sockerkaka med vanilj och kaffe

10-12 bitar 3 dl strösocker 4 ägg 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 50 g smält smör 3 dl vetemjöl 1 dl vatten, kokande Vanilj- & kaffefyllning 50 g smör 1 dl mjölk ½ dl kokt kaffe 2 tsk snabbkaffe 1 msk vaniljsocker 2 msk florsocker Garnering
Vinbärskaka

Vinbärskaka

ca 0. 75 dl kokosflingor till formen. 1125 g smör. 13 st ägg. 11. 5 dl strösocker. 12 tsk vaniljsocker. 12 dl vetemjöl
Rulltårta

Rulltårta

3 st ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 dl grädde eller  0,5 dl mjölk
Toscamuffins

Toscamuffins

Mjuka saftiga muffins med ett knaprigt och nötigt täcke. Hela gommen jublar med den kombinationen. Detta är ett måste till vårens och sommarens utflykter och alla nötomaner kommer att älska dessa muffins
Toscaformar

Toscaformar

Klassisk toscatårta går utmärkt att göra som mindre kakor eller muffins om man inte har storkalas på gång
Mazarinkaka med hallonglasyr

Mazarinkaka med hallonglasyr

Mazarinkaka med hallonglasyr. I lördags var jag sugen på att baka något så slängde ihop en mazarinkaka
Mazarinkaka

Mazarinkaka

mazarinkakor. mazarinkakor. Mazarinkaka. 6 december 2018 @ 09. 06. Mördeg5 dl vetemjöl200 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker