I min familj har vi bakat pepparkakor och pepparkakshus i princip varje år sedan jag var liten. Jag har minnen av pappas fantastiska skapelser med ett klassiskt hus som har kompletterats med allt från vedhögar till fågelholkar
När jag skulle hem och hälsa på min pappa sist bakade jag en plommonpaj och tog med hem. Det var första gången jag gjorde plommonpaj, men definitivt inte den sista för den blev god
Suveränt att ha i frysen är pizzabullar. Bara att plocka fram när man ska till skidbacken, barnen plötsligt har skolutflykt eller man bestämmer sig för picknick
Fredag och solen skiner utanför fönstret. Dags att ladda inför helgen. Vad sägs om ett riktigt snabbt och matigt mellanmål när kidsen kommer hem från förskolan
Bakverk Klassiska kanelbullar. Fån början var det dessutom bara de rika som hade råd att köpa ingredienser till de små kanelsmakande bakverken, och inte förrän på 50-talet blev de "allemansfika"
Idag bakar jag utan gluten inför nästa helgs födelsedagsfika. Bland annat har jag bakat kanelbullar. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar
Ofta har kärt barn många namn, gäller även kakor. För mig heter de chokladsnittar men för andra heter de skurna chokladbrön, kanske finns något mer namn