Jag hittade ett spännande recept på kiwimarmelad inne hos Kryddburken. Om du använder kiwi som är gula eller har lite blek färg, droppa i några droppar grön hushållsfärg på slutet så blir marmeladen genast lite gladare
Ingredienser Portioner. Ger ca 3 liter 5 l svarta vinbär (färska eller frysta, tinade) 2 1/2 l vatten 5 dl strösocker /liter avrunnen saft 2 krm natriumbensoat per liter saft Lägg till i inköpslistan
Ställ kastrullen åt sidan och skumma av marmeladen med en sked. Skölj och snoppa krusbären. Lägg dem i en kastrull och koka upp dem i en minut med vattnet
Ingredienser Portioner. 2,5 l koncentrerad saft 2 l svartvinbärsblad 2 1/2 l vatten 1 msk citronsyra 2 - 3 dl strösocker Till servering mineralvatten is citronskivor Lägg till i inköpslistan
1 l maskrosblommor, utan skaft. 11,6 l vatten. 19 dl socker. 12 citroner, saften. 11 l maskrosblommor, utan skaft 1,6 l vatten 9 dl socker 2 citroner, saftenKoka upp vatten och socker i en stor kastrull med lock