En av de nyårsönskningar man kan ha (EJ nyårslöfte) kan ju vara att man ska baka mer bröd. Vi äter inte jättemycket bröd men jag kan ändå bli väldigt trött på köpe-bröd
Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet. Ni vet mjölet med extra jäskraft. Och naturligtvis så passar den jäskraften extra bra till vanliga, enkla, ljusa frallor
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg
Mitt nya favorit bröd. Kalljäst rågbröd. Pensla brödet med lite vatten och pudra över vetemjöl. Grädda brödet längst ner i ugnen i 15 min, sänk därefter temperaturen till 200 grader och grädda brödet i ytligare ca 25 min eller tills innertemperaturen är 98 grader
Särskilt om det serveras nygräddat, charmigt, knubbigt bröd gjort i en gjutjärnspanna. Brödet blir saftigt och poröst samtidigt som det får en knaprig yta