Så gott och den blir mildare när den är picklad. Passar till kött, fisk och kyckling. Gör en stor sats för det går åt mycket och håller ett tag i kylen
1. Ugnsstek fläskläggen på 125 graders ugnsvärme ca 3 timmar, eller tills köttet är riktigt mört. 2. Tärna fläsket fint och stek i gryta eller kastrull tills det är knaprigt
Jag provade ett nytt recept på henne häromdagen och det klarade av det, inte helt lätta, testet. För mig tog det ca 1 timme och 20 minuter men prova med en sticka
Strimla köttet. Salta och peppra och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Späd med vatten, fond, grädde och soja, och småkoka under lock i 30 minuter
Det känns lite lyxigt att få ställa fram en burk hemmagjord inlagd gurka till maten. I receptet har jag inte skrivit någon mängd senapsfrö, utan det är lite efter tycke och smak hur stark gurka man tycker om
. Vilken trevlig måndag. Kursstarten gick utmärkt (får hoppas att studenterna också tycker det. ) Den 6/12 kommer förresten Underbara Clara och Annakarin Nyberg och gästföreläser på min kurs, har du vägarna förbi Trollhättan så får du gärna kika in och lyssna, föreläsningen är öppen för allmänheten
Igår kväll var vi ute till Magnus marker och skulle fiska kräftor, med oss hade vi en matsäck med diverse, korv och bröd är ju en klassiker när man sitter ute i skog och mark men vi hade även svängt ihop smet till att göra kolbullar