Asiatisk mat

Asiatisk mat

  • 12 Recept
Khao pat - thailändskt stekt ris

Khao pat - thailändskt stekt ris

lime, gurka, tomat till servering. lime, gurka, tomat till servering. 3 msk vegetarisk ostronsås (finns i asiatiska butiker). 3 msk vegetarisk ostronsås (finns i asiatiska butiker)

Stekt Räk Ris

Nutritional Information. 1. koka upp vattnet. Tillsätt riset och rör om. Sänk värmen och sjud under lock i 20 minuter

Stekt ris - Shijin chaofan

Receptet kommer från ”Kina - Matens rike” (Bilda Förlag) av Linlin 1 msk purjolök(ar) , + 1 msk. Värm oljan i woken
Stekt ris á la Anna

Stekt ris á la Anna

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Gott och enkelt att göra. 3 dl jasminris + 4,5 dl vattenCa 2 msk neutral olja 2-3 vårlökar (eller 1 smal purjolök)1 stor finhackad vitlöksklyfta1 stor finhackad gul lök1/2 medelstor röd paprika i strimlorCa 300 g kycklingfilé i smala strimlorCa 1 rågad tsk curry1 tsk mald spiskumminCa 2 msk fisksås2 ägg, lätt uppvispadeFörbered en liten långpanna med att smörja den lätt med lite av oljan, ställ åt sidan
Ramen med kyckling

Ramen med kyckling

Är det något jag verkligen tycker om så är det nudelsoppor. Det är så gott. Den goda, smakrika buljongen och så olika tillbehör till
Vietnamesiska sommarrullar

Vietnamesiska sommarrullar

Jag kan tänka mig att detta kan vara ett trevligt sätt att laga mat tillsammans vid bordet om man har gäster
Phở –  Vietnamesisk nudelsoppa

Phở – Vietnamesisk nudelsoppa

Här serveras autentiska vietnamesiska maträtter från Vietnams tre distinkta kök, det norra, det centrala och det södra köket
Vietnamesiska vårrullar med dippsås

Vietnamesiska vårrullar med dippsås

Supergott recept med inspiration från Vietnam. Det är alltså inte friterade kinesiska vårrullar som annars är det vanliga, utan de äts färska
Cari ga xoa lan - Vietnam

Cari ga xoa lan - Vietnam

Skär kycklingen i långa smala strimlor. Hetta upp olja i en wok och stek vitlök, scharlottenlök och curry-pastan caa 1 minut
Vietnamesisk sallad, bättre än det mesta.

Vietnamesisk sallad, bättre än det mesta.

Skala morot och gurka, kärna ur gurkan och strimla allt i tändsticksformat, lägg allt i en skål. Igår lagade jag oootroligt god vietnamesisk sallad, jag var ju och åt Thang Lang Pho på men blev för att vara helt ärlig rätt besviken, små portioner och oinspirerade tillbehör, inte som i Berlin